Gregor Gajić

Prvi koraki v borilnih športih

Gregor se je prvič srečal z borilnimi veščinami pri sedemnajstih letih, ko se je v FCL-ju vpisal na mešane borilne veščine (MMA). Zaradi široke ponudbe borilnih športov, ki jih nudimo v klubu, pa je kmalu spoznal svojo pravo strast, v kateri je trenutno najbolj aktiven – boks.

 

Gregor kot tekmovalec in  trener

Redno je obiskoval treninge in po enem letu prvič nastopil na ligaškem tekmovanju. Od takrat redno tekmuje in se zadnja leta na državnih prvenstvih uvršča med najboljše v težki kategoriji. Preizkusil se je tudi v kickboxingu in v sezoni 2012/13 na DP v full contactu zmagal s prekinitvijo. Ima tudi nekaj nastopov v Kick light-u vendar se bolj domače počuti v polnokontaktnih disciplinah. Kot študent Fakultete za šport bi rad precejšen del življenja posvetil športu, zato se je v zadnjem času pod okriljem FCL-ja usmeril tudi v trenerske vode. Rad dela z ljudmi v zdravem in sproščenem okolju, zato je trenersko delu v boksu zanj idealno.

 

O predsodkih

Potrebno je razlikovati med športom in na drugi strani pretepaštvom. Bistvena odlika našega kluba je prav sproščeno in športno vzdušje, h kateremu pripomoremo trenerji, ki svoj odnos do borilstva širimo na druge. V borilnih veščinah je potrebna neka športna agresija, ki ji v drugih športnih panogah pravijo preprosto tekmovalnost. Trenerji pa smo odgovorni, da postavimo jasno bariero med njo in nasiljem.

Druga zmotna predstava je, da so borilne veščine tipično moški šport. Iz leta v leto opaža, da si vedno več deklet odloči nadeti rokavice, nekatere se celo pomerijo na tekmah in osvajajo vrhunske rezultate, vsekakor pa pozitivno vplivajo na energijo na treningih.

 

Kako pa v prihodnje?

Pred sabo ima še kar nekaj let za tekmovalno kariero, cilj je priti v sam vrh slovenskega boksa, predvsem pa se dokazati na kakšnem večjem tekmovanju v tujini. Ob tem si želi aktivno sodelovati kot trener znotraj kluba in svoje znanje in motivacijo prenašati na ostale člane.

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo